Gölcük Resimleri & Fotografları





































Gölcük Bolu Hakkında


Nasıl Gidilir : Özel araçla yola çıkanlar, İstanbul yönünden Bolu dağına kadar otobanla gelebilirler. Bolu şehir merkezinden 15 kilometre süren, Gölcük- Seben- Kıbrıscık yoluna dönülür ve Bolu'dan minübüsle gelmek isteyenler, Şehir merkezinden giden minibüsleri sormalıdırlar.
Gölcük : Gölcük Bolu içinden 15 km’lik asfalt yolla çıkılabilirAbant’tan daha küçüktür. Denizden yüksekliği 950 metredir.Bolu'a e-5 yada d-100 kara yolu ile vardıktan sonra şehir merkezine girmeniz oradanda karacasu yoluna çıkıp kaplıcalarında oldugu bölgeye giden büyük yoldan ilerlemeniz gerekmekte. Sonrasında levhalarla kolaylıkla bulabiliceginiz bu yolsan sonra ise yaklaşık 15 dakika gibi bir bol virajlı bir yolculuktan sonra gölcüge varmanız mümkündür. Bu 15 Dakika boyunca Bolu ilini yukardan bakma ve yol boyunca enfes orman ve yeşil manzara ile meşgul olabilirsiniz. Göle vardıgınızda otomobilinizle yada normal olarak içeri giriş için belli bir miktar para ödemeniz gerekicektir. Aracınızla girince Gölcük' içinde park alanlarına park etmeniz gerekmekte. Gölcük içerisinde sadece yürüyüş izinlidir. Abant gibi araçla gezemessiniz. Gölcük çevresinde herhangi bir konaklama tesisi bulunmuyor. Yanınızda getirdiğiniz yiyecekler içeceklerle piknik yapabilirsiniz. Yeteri kadar piknik masası bulunuyor. Ya da dilerseniz göl manzarasına sahip kır gazinosunda oturabilir, yemek yiyebilir , et mangal yapabilir, kiremitte alabalık yiyebilirsiniz. Size 'Gölcük Kebabı'nı tatmanızı tavsiye ederim. Lokanta işletmecileri, isteyene mangal, kiloyla et ve çiğ balık servisi de yapıyor.
Göl : Göl çevresini çepe çevre dolaşan patika yolda yürümelisiniz.Bu yürüyüş parkurunda yürümek sizin için büyük bir mutluluk olucaktır. Manzarası ile oldukça etkili bu alan dogal olmayan bir göl tipidir. Ve krater tipi sonradan oluşan göllerden biridir.Gölcük ' e geldiginize pişman olmayacak ve keyifli, dinlendirici bir gün geçireceksiniz.

Gölcük-Bolu Temel Bilgiler

Aslında Gölcük Bolu iline ait merkez ilçesine bağlı bir köyün adıdır. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.Gölcük Bolu merkezine 16 km uzaklıktadır.Köyün iklimi karadeniz iklimine tabidir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Gölcük Bolu içinden 15 km mesafeden asfalt yolla çıkılabilen bir noktadadir, Abant Gölü’nün doğal yapısal özelliklerine sahip bir karakteri vardır. Ama Abant’tan daha küçük ve güzel denebilir. Denizden yüksekliği 50 metre kadar vardır.
Çevresi sık çam ormanıyla kaplı Gölcük, hafta sonlarında özellikle yerli ve çevreden gelen insanlarla çok kalabalık olmaktadır. Ankara’dan, İstanbul’dan günübirlik gelinmesi kolaydır. Sabah erken yola çıkıp 2.5 saatte Gölcük’e ulaşmak mümkündür.